fredag 27 april 2012

Liten lista.

Jag hittade roliga frågor hos Disa.
1. Senaste ämnet du och dina tjejkompisar diskuterade?
Jag hänger inte så mycket i tjejgäng, tyvärr. Verkar mysigt med "Sex and the city"-bruncher, men när ska man hinna liksom?

2. Skulle du helst gå på stadsfest eller vikingamarknad?
Musikfestival...? :)

3. En film som får dig att fälla några tårar när du ser den?
Jag är hopplöst dåligt på att gråta till film. Däremot gråter jag ofta till sport vilket är helt absurt eftersom jag är mycket ointresserad av just sport. Men när de vinner och blir glada, då minsann gråter Garnfröken.

4. Om det fanns en sak du skulle vilja slippa att göra, men ändå alltid var nygjort som tex borsta tänderna, dammsuga, diska, raka sig osv, vad skulle det vara?
Åh, jag skulle vilja ha gått på toaletten. Fatta att aldrig behöva sitta på toa igen. Det måste ju vara det absolut tråkigaste man kan göra.

5. Favoritförfattare om du bara får välja en?
Eftersom Mästaren och Margarita är min absoluta favoritbok måste det bli Bulgakov. Men det finns hemskt många bra författare.

6. Vilket land skulle du helst vilja besöka? (även om du redan besökt det, kan du ta samma)
Australien. För att världens finaste tjej bor där och henne vill jag hälsa på.

7. Har du varit i norrland någon gång, och i så fall vart?
Oh ja. På en massa olika ställen. Varje midsommar är vi utanför Krokom, Jämtland. Med ovan nämnda tjej har jag hängt en del i i en söt håla utanför Hoting. Och så har jag varit i t.ex. Östersund, Umeå, Kalix, Sundsvall, Ånge, Härnösand. Med mera. Norrland är fantastiskt.

8. Senaste låten du lyssnade på?
Killing in the name of med Rage against the machine, märkligt nog. 

9. Vem kramade du senast?
Älskling. 

10. Vem pratade du i mobilen med senast?
Älskling.

11. Komedifilm eller Action?
Nej tack. :-)

torsdag 26 april 2012

Opsa på blockning.


Om man är hemma och lite krasslig kan man ju passa på att blocka lite. Till exempel en pytteliten Opsa.

onsdag 25 april 2012

Kuggelikugg.

Bah. Jag skrev monstergrammatiktentan från helvetet för cirka tre veckor sedan. Orkar inte klaga mer, men j-vlar vilken illa formulerad tenta och fy tusan för den usla och rent felaktiga informationen vi fått innan. I går kom resultatet och jag har för första gången i mitt liv kört en tenta. Så kan det gå.

Jag klarade sju delar av åtta. Den åttonde hade jag prioriterat bort lite när jag pluggade till tentan eftersom ingen hade talat om att det var åtta separata delar på tentan som alla skulle klaras av var för sig. Och när jag väl kom fram till just den delen hade jag skrivit tenta i 4,5 timme utan paus och var helt snurrig i huvudet. Bokstäverna dansade disco på pappret framför mig. Jag var för trött helt enkelt.

Jag har bestämt mig för att jag får vara glad ändå. Jag klarade ju nästan hela tentan och den delen jag inte klarade hade jag inte pluggat tillräckligt på så det gick ju faktiskt så bra det bara kunde. Eftersom jag bara kuggade en del behöver jag bara göra om just den. Skönt. Jag tycker hemskt synd om mina klasskompisar som missade fler delar. Fy fabian för att behöva genomlida hela den där ångesttentan igen...

söndag 22 april 2012

Opsa.


Det är klart att jag måste sticka Visalisas Opsa. Oj, så fin den är. Jag stickar min i Marilyn (minns inte vad färgen hette) från ChiliGredelin. Bästa stickdesignern, snyggaste sjalen i underbaraste garnet. Det kan ju inte bli annat än bra. 

söndag 15 april 2012

FO – Tråksockar.



Mönsterlösa slätstickade sockar med istickad häl, stickade från skaftet och ner. Tråksockar får de kallas, mest för att de var så väldigt trista att sticka. Jag nöjer mig med att säga att Drops Delight inte är mitt favoritgarn.

Det är roligt att jag har blivit så säker i min sockstickning att jag inte måste utgå från ett mönster längre, även om det kan vara jätteroligt att titta på mönster för inspiration. Ett gäng strumpstickor (i det här fallet 2,5 m.m. om jag minns rätt) och ett garnnystan är allt som behövs.

Som synes är de för små för mig så de för ligga i presentlådan och vänta på att någon med storlek 37/38 för får sig att fylla år eller bjuda mig på middag.

lördag 14 april 2012

Jesus Christ Superstar.

När affischerna för Jesus Christ Superstar på Göta Lejon dök upp i höstas suckade min man längtansfullt och sa "Åh den som ändå finge se Ola Salo med törnekrona på huvudet...". Nej, riktigt så var det kanske inte. Men Älsklingen uttryckte att det inte vore en ouppskattad julklapp om det nu skulle vara så att jag skulle få för mig att köpa biljetter och lägga under granen. Nu hade vi ju ingen gran (p.g.a. brand) men biljetter fick han hur som helst och i går var det dags att inta balkongen på Göta Lejon.

Just Ola Salos insats tyckte jag nog var en smula blek. Han sjunger ju bra och så men jag tycker nog att Jesus är mer än den rockstjärnekaraktär som Salo gestaltar. Patrik Martinsson gjorde en strålande insats som Judas och Morgan Alling (Herodes), Rolf Lydahl (Hannas) och Janne Åström (Kajafas) gjorde imponerande rolltolkningar.

Musikerna och kören var mycket proffsiga. Tyvärr var ljudet förskräckligt dåligt under första akten och bara marginellt bättre under den andra. Tråkigt när en så påkostad och i övrigt bra produktion faller på det. Det fanns också en del övrigt att önska gällande manuset. Berättelsen blev onödigt monoton och ensidig och Judas och Jesus relation fick oförtjänt lite utrymme.

Roligt var det hur som helst och den är helt klart sevärd. Snygg dekor, bra musik, medryckande och långt ifrån långtråkigt. Nu är väl vårens biljetter sedan länge utsålda men till hösten spelas den igen.

lördag 7 april 2012

Vykort.

Här kommer en liten påskhälsning från Riga. Vi har tyvärr haft några småtråkiga dagar. Redan på båten över till Riga vaknade Grodprinsen mitt i natten och hade fasligt ont i örat. Öroninflammation! Som tur var hade jag tagit med Alvedon och tack vare den har vi hållit huvudet ovanför vattenytan, men mestadels har vi ägnat tiden åt gråt och tandagnisslan på hotellrummet. I dag är den lilla prinsen äntligen piggare så vi har passat på att vara ute och utforskat några av Rigas alla lekparker. Ett litet garnbutiksbesök hann vi också med förstås.

Finaste älskling framför den roliga garnbutiken, Hobbywool. Vi hade tur och det var öppet trots att det är påskafton i dag.

Jag framför ovan nämnda butik. Roliga klockor över entrén!

Man kunde köpa fina kit för att sticka lettiska vantar. Fin idé och trevliga presentförpackningar, men jag hittade inget som jag tyckte var sådär superfint och dessutom såg passformen inte så kul ut.

Istället köpte jag två nystan av ett garn som både såg ut som och kändes som Zauberball. Cirka 65 kronor stycket kostade dem.

Och sen blev det finfika på ett stiligt konstkafé. Pralinen kan ha varit den godaste jag någonsin ätit.

onsdag 4 april 2012

Glad påsk – nu åker vi till Riga!

Förra påsken spenderade vi i Riga. Det var så rackarns trevligt att vi bestämde oss för en favorit i repris. Fast den här gången får nog vinterjackorna följa med och kepsen stanna hemma, det vankas inget vårväder direkt. Synd, men det kan nog bli trevligt ändå. Vi åker samma båt, tänker på på samma hotell, planerar att äta på samma restaurang och besöka samma garnaffär som sist. Varför sabba ett vinnande koncept liksom?
Förra året var det rena rama försommaren i Riga när vi var där över påsk.